Porkkanakakku
Tein tätä porkkanakakkua pojan syntymäpäiväjuhliin ja se oli todellinen hitti, eikä ihme! Super mehevää, pehmeää ja mausteista porkkanakakkua ja kermaista tuorejuustokuorrutetta, yum 🔥
Olen pidempään jo haaveillut leipovani enemmän vegaanisia kakkuja, jonka vuoksi olen ihan älyttömän iloinen, että tämä porkkanakakku onnistui näin hyvin! Uskon, että omenasoseen käyttäminen kananmunien tilalla teki tästä kakusta ekstramehevän. Ei mitään syytä enää tehdä tätäkään eläinperäisistä tuotteista ☺️
Kakku maistuu parhaimmalta, kun se saa maustua seuraavaan päivään!
Porkkanakakku
Pellillinen
Pohja
500-600g porkkanoita
3dl omenasosetta
250g sokeria
200g fariinisokeria
4dl rypsiöljyä
520g vehnäjauhoja
60g mantelirouhetta
2tl vanilja- aromia tai – tahnaa
1rkl kanelia
1tl kardemummaa
1,5tl suolaa
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
Kuorrute
150g leivontamargariinia tai muuta maidotonta margariinia
450g vegaanista tuorejuustoa (käytin Oatlyn påmackan)
180g tomusokeria
0,5tl vaniljaa
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
Raasta porkkanat.
Sekoita keskenään omenasose, sokerit ja rypsiöljy. Toisessa kulhossa yhdistä jauho, mantelirouhe, mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe.
Sekoita kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon muutamassa erässä. Kääntele lopuksi porkkanaraaste joukkoon.
Levitä taikina uunipellille ja paista noin 25min, kunnes kakkuun tökättyyn hammastikkuun ei jää enää raakaa taikinaa. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrute. Vatkaa keskenään vegaaninen tuorejuusto ja huoneenlämpöinen margariini. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Mausta vaniljalla.
Levitä kuorrute porkkanakakun päälle.
Maistuu ihanalta heti, mutta vielä herkummalta seuraavana päivänä!
0 kommenttia