Punajuuri- suklaakakku

Olen hieman hullaantunut eri sesongissa olevien juuresten ja kasvisten käyttöön leivonnassa ja nyt oli punajuurien vuoro!

Raastettu punajuuri tekee tästä suklaakakusta vielä entistä mehevämmän ja kaiken kruunaa paksu kerros kahvilla maustettua suklaakuorrutetta.


Punajuuri-suklaakakku
Kakkupohja

n. 300- 350g punajuurta
3 kananmunaa
250g sokeria
2dl rypsiöljyä
225g vehnäjauhoja
60g kaakaojauhetta
1tl vaniljaa
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta

Kuorrutus

125g voita
2dl tomusokeria
1/2dl kaakaojauhetta
3rkl kahvia


Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla tai voitele halkaisijaltaan noin 20-22cm kokoinen kakkuvuoka.

Raasta punajuuri.

Sekoita keskenään kananmunat, sokeri ja rypsiöljy. Toisessa kulhossa yhdistä jauho, kaakojauhe, mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe.

Sekoita kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon muutamassa erässä. Kääntele lopuksi punajuuriraaste joukkoon.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60min. Varo ettei kakku paistu liikaa, jotta se pysyy mehevänä!

Kuorrutetta varten vatkaa huoneenlämpöistä voita muutama minuutti kunnes se kuohkeutuu ja vaalenee väriltään. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi kahvi lusikallinen kerrallaan samalla vatkaten.

Kuorruta jäähtynyt kakku kuorrutteella ja nauti! Maistuu herkulta lämpimänä, mutta vielä vähän paremmalta seuraavana päivänä 🧡


2 kommenttia

Annukka & #183;17/12/2022 19:35

Pitääkö punajuuren olla keitetty/kypsää?

Linda & #183;20/12/2022 11:21

Ei tarvitse kypsentää etukäteen 😊

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.