Kesäkurpitsakakku
Kesäkurpitsoita kasvoi omalla pihalla niin runsaasti, että piti keksiä mihin kaikkialle niitä käyttäisi.
No kakkuun tietysti! Raastettu kesäkurpitsa tekee kakusta ihan mielettömän mehevän ja vaikka kakku on herkkua jo samana päivänä niin seuraavana päivänä se on vielä entistä parempi! Ja koska olen syksyisten mausteiden suuri fani, kesäkurpitsakakussa maistuu tietenkin myös kaneli ja ripaus kardemummaa.
Kakku on ihanaa sellaisenaan, mutta menee nextille levelille esimerkiksi vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai tuorejuustokuorrutteen kanssa!
Vinkki! Kaada puolet taikinasta vuokaan. Notkista 200g tuorejuustoa ja lusikoi sitä taikinan joukkoon. Kaada loput taikinasta päälle. Saat tuorejuustokuorrutteen kakun sisälle!
Kesäkurpitsakakku
300g kesäkurpitsaa
3 kananmunaa
125g (1,5dl) sokeria
100g (1,5dl) fariinisokeria
2dl rypsiöljyä
260g vehnäjauhoja
40g mantelirouhetta
1tl vaniljaa
2tl kanelia
0,5tl kardemummaa
1tl suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen ja vuoraa leivinpaperilla tai voitele halkaisijaltaan noin 22cm kokoinen kakkuvuoka.
Raasta kesäkurpitsa.
Sekoita keskenään kananmunat, sokerit ja rypiöljy. Toisessa kulhossa yhdistä jauho, mantelirouhe, mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe.
Sekoita kuivat aineet kosteiden aineiden joukkoon muutamassa erässä. Kääntele lopuksi kesäkurpitsaraaste joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla 50-60min. Varo ettei kakku paistu liikaa, jotta se pysyy mehevänä!
Maistuu herkulta lämpimänä, mutta vielä vähän paremmalta seuraavana päivänä. Tarjoile vaniljajäätelön, vaniljakastikkeen tai tee kakkuun tuorejuustokuorrutus!
0 kommenttia