Raparperikeksileivokset

Keksikakuissa- ja leivoksissa kakkupohjan korvaa keksit, jotka kokoamisen jälkeen pehmenevät parissa tunnissa lusikoitavan pehmeäksi. Näissä keksileivoksissa on käytetty kauralastuja, jotka maistuvat herkullisilta yhdessä valkosuklaisen täytteen ja raparperin kanssa.

Kokeile vaihtaa raparperihillo mihin tahansa muuhun hilloon tai soseeseen, tai vaikkapa sitruunatahnaan, nam!

Leivokset voi laittaa esille yksittäin, tai niistä voi koota yhdessä kakkulautaselle näyttävämmän kokonaisuuden.


Raparperikeksileivokset
10kpl
Valkosuklaatäyte

100g valkosuklaata
2dl vispikermaa
150g tuorejuustoa
1tl vaniljaa
2rkl tomusokeria

Lisäksi

20 kauralastua
N. 1,5dl raparperihilloa
Mansikoita


Sulata täytettä varten valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, tomusokeri, vanilja ja sulatettu suklaa. Vatkaa kermavaahto joukkoon muutamassa erässä. Vatkaa kunnes täyte on tarpeeksi jämäkkää pursotettavaksi.

Siirrä täyte pursotinpussiin. Pursota kymmenen kauralastun reunoille kierros valkosuklaatäytettä.

Lusikoi täytteen keskelle raparperihilloa. Nosta päälle toinen keksi ja pursota lisää täytettä päälle. Koristele mansikoilla.

Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta keksi pehmenee niin, että sitä on helppo lusikoida.

Nauti leivoksesta ja kesästä!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.