Omenapiirakka

Omenasesonki on täällä! 🍎 Joten nyt on paras aika pistää ensimmäiset omenapiirakat tulille 🔥 tämä piirakka tehdään syvään vuokaan, jotta mukaan mahtuu mahdollisimman paljon omenaa. Omenoiden lisäksi piirakassa on myös kerros vaniljakreemiä. Ja koska enemmän on enemmän, voi valmiin piirakan päälle laittaa vielä vähän (paljon) vaniljakastiketta!

Ahh omenapiirakka, kanelin tuoksu, syksy ja villasukat 🍂🍁


Omenapiirakka

Pohja

400g pakaste murotaikinaa (vähän jää yli, tee lopusta vaikka koristeet piirakan päälle tai keksejä!

Täyte

1kg omenoita

50g voita

1dl fariinisokeria

2tl kanelia

2prk (400g) paistonkestävää vaniljakreemiä

Kauramuru

100g voita

1dl fariinisokeria

2,5dl kaurahiutaleita

1dl vehnäjauhoa

(kanelia)


Voitele 24cm leveä, syvä irtopohjainen piirakkavuoka. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kauli murotaikina ohueksi ja painele taikina vuokaan. Siisti reunat.

Täytettä varten pilko omenat n. puolen sentin siivuiksi. Laita paistinpannuun omenat, voi, kaneli ja fariinisokeri. Paista kunnes omenat hieman pehmenevät, mutta pitävät vielä hyvin muotonsa.

Murua varten pehmennä voi ja sekoita siihen fariinisokeri, kaurahiutaleet ja vehnäjauho. Mausta halutessasi ripauksella kanelia.

Levitä vaniljakreemi vuoan pohjalle taikinan päälle. Nostele omenat tasaisesti vuokaan. Levitä kauramuru päällimmäiseksi.

Paista noin 35-40min. Suojaa foliolla jos pinta lähtee tummumaan liikaa.

Irrota jäähtynyt piirakka vuoasta ja tarjoile! Maistuu herkulta niin lämpimänä kuin jääkaappikylmänä seuraavana päivänä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.