Korvapuusti- juustokakku

Tässä kakussa yhdistyy kaksi ikuisuus lemppariani, eli paistettu juustokakku ja pulla. Juustokakun pohja on tehty korvapuustista, täytettä maustaa kardemumma ja kaiken kruunaa kanelikinuski. Omg sanonko mikä herkku! Tämä kiilasi kyllä heti omaan top kolmoseen.

Olen oikonut pohjan kanssa valmiilla raakapakasteilla, mutta jos vaan aikaa ja jaksamista löytyy niin pohjan pullatkin voi leipoa itse.

Korvapuusti- juustokakku

Pullapohja

560g raakapakastettuja paistovalmiita korvapuusteja (esim Myllyn Paras)

Kardemummatäyte

400g ranskankermaa
600g tuorejuustoa
4 kananmunaa
400g (1prk) kondensoitua maitoa
1tl vaniljatahnaa – tai aromia
1tl kardemummaa
2rkl vehnäjauhoja

Kanelikinuski

1dl kuohukermaa
0,75dl fariinisokeria
1tl kanelia
N. 2tl voita

Lisäksi

N. 3dl vispikermaa
1rkl vaniljasokeria

Vuoraa leivinpaperilla tai rasvaa halkaisijaltaan 26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon sillä rasvaa saattaa tihuttaa läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Leikkaa kohmeiset pullat pituussuunnassa kolmeen osaan. Asettele pullasiivut vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Anna hetki sulaa jonka jälkeen painele pullat vuokaan. Yritä saada kaikki raot paineltua umpeen.

Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito, vanilja ja kardemumma. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan pullapohjan päälle. Paista uunissa noin tunti. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Valmista kanelikinuski. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja kaneli. Keittele sekoitellen reilu 5min, kunnes seos alkaa hieman paksuuntumaan. Siirrä pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä.

Vispaa vispikerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Kuorruta kermavaahdolla ja koristele kanelikinuskilla.

Syö heti ennenkuin joku toinen ehtii ensin!! 💛


2 kommenttia

Kananmuna & #183;10/04/2022 13:01

Muuten herkullinen kakku, mutta pohja jäi itselläni raa’aksi ja taikinamaiseksi. Seuraavalla kerralla taidan kokeilla esipaistaa pohjaa hieman ennen täytteiden lisäämistä

Linda & #183;10/04/2022 17:51

Harmi!! Kokeile ihmeessä hieman esipaistaa seuraavalla kerralla. Voikohan olla että kakkuvuoissa on sen verran eroa että joissain paistuu paremmin kuin toisissa 🤔

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.