Tiramisukakku

Mielessäni on jo pitkään pyörinyt ajatus tiramisukakusta, mutta selkeää visiota ei tahtonut tulla. Vihdoin keksin idean laittaa savoiardi- keksejä kakkutaikinaan ja siitä se ajatus sitten lähti!

Kakun ulkonäkö on kovin pelkistetty. Jos haluat, voit valmistaa marenkivoikreemiä isomman annoksen ja tehdä pursotuksia.


Tiramisukakku
15hlö
Tiramisukakkupohja

3dl espressoa tai vahvaa kahvia

2,5rkl amaretto- likööriä

200g (20kpl) Savoiardi- keksejä

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

200g huoneenlämpöistä voita

300g (3 1/2dl) sokeria

4 kananmunaa

1tl vanilja- aromia tai tahnaa

1,25dl kädenlämpöistä maitoa

Kahvisiirappi

2,5dl espressoa tai vahvaa kahvia

200g sokeria

2rkl amaretto- likööriä

Mascarpone- marenkivoikreemi

Pieni annos marenkivoikreemiä

175g mascarponea

(Jos haluat tehdä pursotuksia kakkuun, valmista marenkivoikreemiä keskikokoinen annos ja lisää siihen 250g mascarponea)

Lisäksi

n. 1rkl kaakaojauhetta


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla neljä halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa. Jos käytössäsi ei ole neljää kakkuvuokaa, voit paistaa kakkupohjat muutamassa erässä.

Sekoita keskenään espresso ja amaretto. Pyöräytä savoiardi- keksit kahviseoksessa muutamaan kertaan ja jaa keksit kakkuvuokien pohjalle (5kpl/vuoka).

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa muutamassa erässä. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 25min. Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan. Tasoita kakkupohjat sahalaitaisella veitsellä.

Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä, kunnes sokeri on sulanut. Halutessasi voit lisätä amareton vasta keittämisen jälkeen, jolloin alkoholi ei haihdu pois. Anna siirapin jäähtyä, jonka jälkeen kostuta kakkupohjat. Siirappia kuluu 0,5-1dl/pohja.

Marenkivoikreemin valmistusohjeen löydät täältä. Lisää mascarpone valmiin marenkivoikreemin joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla vatkaten.

Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle kerros mascarpone- kreemiä. Täytä samalla tavalla seuraavat kaksi kerrosta. Nosta päälle viimeinen kakkupohja tasainen puoli ylöspäin.

Levitä kreemiä kakun päälle ja sivuille ohut kerros. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.

Kakku on parhaimmillaan, kun se saa maustua seuraavaan päivään. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.