Mustikkamarengit

Marengit saa ihanan laventelisävyn mustikkajauheesta! Mustikkajauhe ja vanilja tuo marenkeihin sellaisen maun, että näitä voi napsia sellaisenaan ihan useamman <3


Mustikkamarengit

2 valkuaista
120g sokeria
2rkl mustikkajauhetta
1/2tl etikkaa
1/2tl vaniljatahnaa -tai aromia
1/2tl maissitärkkelystä

Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita mustikkajauhe sokerin joukkoon. Lisää mustikkasokeri valkuaisten joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää etikka, vanilja ja maissitärkkelys ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit haluamaasi muotoon, esimerkiksi sydämiksi. Minulla oli käytössä Atecon tylla 864.

Paista 1-1,5h kunnes marengit ovat kuivuneet ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Säilytä marenkeja ilmatiiviissä rasiassa kosteudelta suojassa.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.