Baileys- kinuskikakku

Baileys- likööriä on kakussa sekä pohjassa että kuorrutteessa, nam! Kermaisen liköörin kanssa on yhdistetty kinuskia, valkosuklaata, sekä tietenkin kahvia.


Baileys- kinuskikakku
25hlö
Kakkupohja

550g (8 1/2dl) vehnäjauhoa

3,5tl leivinjauhetta

1tl suolaa

600g (7dl) sokeria

400g huoneenlämpöistä voita

8 kananmunaa

2tl vanilja- aromia tai -tahnaa

2 dl kädenlämpöistä maitoa

1/2dl Baileys- likööriä

1 dl kinuskikastiketta

Kostutus

1dl espressoa tai vahvaa kahvia

3-4dl maitoa

Baileys- täyte

Suuri annos marenkivoikreemiä

n. 1dl Baileys- likööriä

Väliin

n. 1dl kinuskikastiketta

100g rouhittua valkosuklaata

Koristeluun

Kinuskikastiketta

Vanilja- fudgea

Valkosuklaata

Erilaisia valkosuklaakuorrutteisia keksejä ja patukoita

(Mini- Baileys)


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 20cm kakkuvuokaa.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita Baileys ja maito keskenään.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maito- Baileys- sekoitusta muutamassa erässä. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Lisää kinuskikastike kakkutaikinaan ja kääntele se nuolijalla varovasti joukkoon niin, että taikinaan jää raitoja. Varo sekoittamasta liikaa!

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 55min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen käyttämistä. Leikkaa kakkupohjien päälliosa tasaiseksi ja puolita neljäksi kerrokseksi.

Marenkivoikreemin ohjeen löydät täältä. Lisää vatkauksen loppuvaiheessa joukkoon Baileys- likööriä ruokalusikallinen kerrallaan ja maistele välissä. Voit oman maun mukaan lisätä tai vähentää liköörin määrää.

Kostutusta varten sekoita keskenään maito ja vahva kahvi tai espresso. Kostuta kakkupohjat kahvimaidolla.

Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle kerros Baileys- kreemiä. Levitä päälle kolmasosa kinuskikastikkeesta ja rouhitusta valkosuklaasta. Nosta päälle seuraava kakkupohja ja täytä samalla tavalla seuraavat kaksi kerrosta. Nosta päälle viimeinen kakkupohja tasainen puoli ylöspäin.

Kuorruta kakku ensin ohuella kerroksella Baileys- kreemiä ja laita jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi. Tämä auttaa tekemään kakun pinnasta tasaisemman. Levitä tämän jälkeen paksumpi kerros kreemiä kakun päälle ja tasoita. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Valuta kinuskikastiketta kakun reunoille, koristele kakku pursotuksilla ja erilaisilla kekseillä ja suklailla sekä halutessasi mini- Baileys pullolla.

Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.