Vegaaniset kookos- limejuustokakkuleivokset

Huh mikä sanahirviö!

Pitkään on ollut jo mielessä kehittää paistetusta juustokakusta vegaaninen versio. Kananmunien korvaaminen tuotti vaikeuksia, kunnes sain selville, että soijajogurtilla on kuumennettaessa hyydyttävä vaikutus. Se toimi ainakin näissä pienissä juustokakuissa vallan mainiosti! Vielä pitää testata riittääkö sen hyydyttävä vaikutus isompaan juustokakkuun.


Paistetut kookos-limejuustokakkuleivokset
12kpl
Keksipohja

250g Digestive- keksejä

100g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)

Juustokakkumassa

200g soijajogurttia

300g Oatly påmackan- vegetuorejuustoa

200g kondensoitua kookosmaitoa

1 limen raastettu kuori

Päälle

n. 2,5dl vispautuvaa kasvikermaa

Limen kuoriraastetta


Vuoraa muffinssipelti muffinssivuoilla, tai voitele syvennykset hyvin. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Pohjia varten murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa keksimuru tasaisesti muffinssivuokiin. Painele muru lusikalla tai sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Valmista juustokakkumassa. Vatkaa ensin keskenään soijajogurtti ja Oatly påmackan- tuorejuusto. Lisää joukkoon kondensoitu kookosmaito ja limen raastettu kuori ja vatkaa tasaiseksi.

Jaa juustokakkumassa tasaisesti muffinssivuokiin. Paista uunissa n. 30min. Älä säikähdä vaikka täyte vaikuttaa löysältä, se jähmettyy jäähtyessään.

Anna jäähtyä vuoassa, jonka jälkeen peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin mieluiten yön yli.

Irroita seuraavana päivänä juustokakut muffinssivuoista. Vatkaa kasvikerma vaahdoksi ja pursota juustokakkujen päälle. Raasta päälle limen kuorta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.