Vaniljamuffinssit

Halusin kehittää hyvän perusohjeen muffinsseille, mitkä on hyviä sellaisenaan, mutta helposti muokattavissa eri tilanteisiin sopiviksi.

Ja tässä se nyt on! Ehkä tämäkin resepti tulee vielä elämään, mutta tässä vaiheessa olin näihin niin tyytyväinen, että päätin laittaa jakoon.

Tuunaa reseptiä lisäämällä taikinaan esimerkiksi suklaahippuja, marjoja tai sitruunankuorta. Voit myös täyttää paistetut muffinssit esimerkiksi hillolla, sulatetulla suklaalla tai kinuskikastikkeella.

Vinkki! Näitä tehdessäni huomasin, että leivinpaperi toimii hyvin muffinssivuokina. Paina vain neliskanttinen leivinpaperin pala muffinssipellin syvennykseen ja rypistä reunoja limittäin. Yhdestä leivinarkista tulee yhdeksän muffinssivuokaa.


Vaniljamuffinssit
12kpl

200g (3dl) vehnäjauhoja

1,25tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

100g huoneenlämpöistä voita

200g (2 1/3dl) sokeria

2 kananmunaa

1/2tl vaniljatahnaa tai -aromia

1dl kädenlämpöistä maitoa

Voitele ja jauhota muffinssipellin syvennykset hyvin, tai käytä muffinssivuokia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja ala lisäämään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin alatasolla n. 20min.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.