Tuulihatut

Miksei näitäkään tule tehtyä useammin? Superhyviä ja voi täyttää oikeestaan ihan millä tahansa, suolasella tai makeella! Ite tehny viimeksi varmaan yläasteen köksän tunnilla 🙈 Tärkeintä tuulihattujen tekemisessä on pitää uunin luukku visusti kiinni, muuten on suuri lässähtämisen vaara. Tässä hyvä perusresepti!


Tuulihatut

2 pellillistä

3 dl vettä
100g voita
150g vehnäjauhoja
4 kananmunaa

Mittaa kattilaan vesi ja voi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää jauhot kerralla ja siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita kunnes massasta muodostuu kiinteä taikinapallo. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.

Lisää kananmunat taikinaan yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten sähkövatkaimella. Vatkaa kananmuna kunnolla seokseen ennenkuin lisäät seuraavan.

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Pursota tai nostele lusikalla tuulihattutaikinaa uunipelleille. Jätä tuulihattujen väliin kunnolla tilaa, taikina tuplaantuu uunissa. Paista koosta riippuen 20-25min yksi pelti kerrallaan, älä avaa uuniluukkua kesken paiston!

Anna jäähtyä ja täytä haluamallasi täytteellä, nauti!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.