Tuplasuklaadonitsit

Vappu lähestyy ja samoin munkkien ja donitsien huippusesonki! Tein viime vappuna nämä tuplasuklaadonitsit yhteistyössä Baking By Martinexin kanssa ja nyt sain vihdoin näpyteltyä ohjeen tänne bloginkin puolelle.

Suklaiset donitsit, valkosuklaakuorrute ja vielä keksimurskaa päällä, aika överi! Nämä donitsit paistetaan donitsipellillä uunissa, joten ei tarvitse öljyn kanssa läträillä.

Huom! Valkosuklaakuorrutetta tulee runsaasti koska silloin donitsit on helpoin dipata. Hyödynnä jäljelle jäänyt suklaa seuraavissa leipomuksissa.


Tuplasuklaadonitsit
10kpl
Donitsitaikina

2dl vehnäjauhoa

0,5dl kaakaojauhetta

1dl sokeria

1tl leivinjauhetta

1/2tl ruokasoodaa

1tl vaniljatahnaa

1 kananmuna

1dl maitoa

0,5dl rypsiöljyä

Valkosuklaakuorrute

200g valkosuklaata

0,5dl kermaa

(valkoista elintarvikeväriä)

Lisäksi

Murskattuja suklaakeksejä


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipelti.

Sekoita keskenään vehnäjauho, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja ruokasooda.

Toisessa kulhossa sekoita keskenään vanilja, kananmuna, maito ja rypsiöljy. Vatkaa kuivat aineet joukkoon muutamassa erässä. Kääntele tasaiseksi.

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin noin puoleen väliin asti. Taikinasta tulee noin kymmenen donitsia, jos et omista kahta peltiä niin paista donitsit kahdessä erässä.

Paista uunissa n. 10min. Anna donitsien hetki jäähtyä, jonka jälkeen irrota varovasti ritilälle jäähtymään.

Yhdistä mikron kestävässä kulhossa kerma ja valkosuklaa. Mikrota 15sek kerrallaan ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Halutessasi valkaise suklaa valkoisella elintarvikevärillä.

Dippaa donitsit valkosuklaaseen ja ripottele päälle vielä murusteltua suklaakeksiä (käytin Dominoja!)

Nam!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.