Täytetty maustekakku

Ah joulukuu ja maustekakut! Rakastan maustekakkuja ihan sellaisenaan, mutta halusin nostaa tuon hieman aliarvostetun kahvipöydän kakkusen seuraavalle levelille!

Täyttämällä ja koristelemalla maustekakun siihen tulee aivan erityistä juhlallisuutta.


Täytetty maustekakku
Maustekakku

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1rkl piparkakkumaustetta

200g huoneenlämpöistä voita

150g (1 3/4dl) sokeria

150g (2 1/5dl) fariinisokeria

4 kananmunaa

1tl vanilja- aromia tai -tahnaa

1,5dl kädenlämpöistä maitoa

Vaniljakerma

3,5dl vispikermaa

1,5rkl tomusokeria

1tl vanilja- aromia tai – tahnaa

Lisäksi

n. 1dl karpaloita

Piparkakkuja

Tomusokeria


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa maustekakkuvuoka.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja piparkakkumauste ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää fariini- ja tavallinen sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja hieman vaalentunut väriltään. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 45min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkua hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä puoliksi.

Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vanilja ja vatkaa kunnes kerma on jämäkkää. Siirrä kerma pursotinpussiin jossa haluamasi tylla (käytin Wilton M1).

Kokoa kakku. Aseta maustekakun alaosa tarjoilualustalle. Pursota väliin vaniljakermaa (tai levitä lusikalla/palettiveitsellä) ja ripottele päälle karpaloita. Aseta maustekakun päällikerros paikalleen ja koristele kakku kermalla, karpaloilla, piparkakuilla ja tomusokerilla.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.