Täytetty maustekakku
Ah joulukuu ja maustekakut! Rakastan maustekakkuja ihan sellaisenaan, mutta halusin nostaa tuon hieman aliarvostetun kahvipöydän kakkusen seuraavalle levelille!
Täyttämällä ja koristelemalla maustekakun siihen tulee aivan erityistä juhlallisuutta.

Täytetty maustekakku
Maustekakku
275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1rkl piparkakkumaustetta
200g huoneenlämpöistä voita
150g (1 3/4dl) sokeria
150g (2 1/5dl) fariinisokeria
4 kananmunaa
1tl vanilja- aromia tai -tahnaa
1,5dl kädenlämpöistä maitoa
Vaniljakerma
3,5dl vispikermaa
1,5rkl tomusokeria
1tl vanilja- aromia tai – tahnaa
Lisäksi
n. 1dl karpaloita
Piparkakkuja
Tomusokeria
Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa maustekakkuvuoka.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja piparkakkumauste ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää fariini- ja tavallinen sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja hieman vaalentunut väriltään. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 45min.
Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.
Jäähdytä kakkua hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä puoliksi.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vanilja ja vatkaa kunnes kerma on jämäkkää. Siirrä kerma pursotinpussiin jossa haluamasi tylla (käytin Wilton M1).
Kokoa kakku. Aseta maustekakun alaosa tarjoilualustalle. Pursota väliin vaniljakermaa (tai levitä lusikalla/palettiveitsellä) ja ripottele päälle karpaloita. Aseta maustekakun päällikerros paikalleen ja koristele kakku kermalla, karpaloilla, piparkakuilla ja tomusokerilla.


0 kommenttia