Sydämelliset marenkitikkarit

Ystävänpäivän kunniaksi marenkitikkareista tuli vaaleanpunaisia ja sydämen mallisia <3


Sydämelliset marenkitikkarit
5-6kpl

2 valkuaista

120g sokeria

1/2tl etikkaa

1/2tl vaniljatahnaa -tai aromia

Vaaleanpunaista elintarvikeväriä (pastaväriä)

Nonparelleja/strösseleitä

Tikkarikeppejä

50g valkosuklaata


Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää etikka sekä vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää vaalenpunainen väri ja vatkaa kunnes massa on värjäytynyt tasaisesti.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin, jossa kiinnitettynä tähtitylla (käytin Wiltonin 1M- tyllaa). Pursota ensin leivinpaperille pieni määrä marenkia, jolla kiinnität tikkarikepin kiinni. Tämän jälkeen pursota tikkarikepin päälle tähtiä sydämen muotoon.

Paista n. 1,5h kunnes marenkitikkarit ovat kuivuneet ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja siirrä pursotinpussiin. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota suklaata edestakaisin tikkarien päälle. Ripottele päälle nonparelleja ja strösseleitä. Anna suklaan jähmettyä.

Anna lahjaksi tai herkuttele itse!