Sveitsiläinen marenki

Pehmeä ja makea marenki on ihana yhdistelmä kirpeän ja happaman kanssa, kuten sitruunan tai karpalon.

Käytä marenkia makeiden piiraiden päälle, kakun koristeluun tai muffinssien kuorruttamiseen.


Sveitsiläinen marenki

100ml (n. 3kpl) kananmunan valkuaisia

160g (1 3/4dl) sokeria

Mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna vettä kattilassa ja aseta kulho kattilan päälle. Varmista, että vesi ei kosketa kulhon pohjaa. Kuumenna seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut, ja seos tuntuu kuumalta kosketukselle. Voit käyttää myös lämpömittaria, seos on valmis kun mittari näyttää 60 astetta. Ota kulho pois kattilan päältä ja vatkaa käsivatkaimella kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.