Suklaiset kakkutikkarit

Näistä piti alunperin tulla minimuffinseja, mutta koska kaikki ei aina mene ihan suunnitelmien mukaan niin tuli tehtyä ensimmäistä kertaa kakkutikkareita! Eikä haittaa ollenkaan! Tuli niin hyviä, että uskon että näistä tuli parempia kuin alkuperäinen suunnitelmani. Näitä pitää tehdä useammin ja eri makuisina.

Vinkki! Sulata suklaata runsaammin kuin ohjeessa sanotaan, kakkutikkareiden dippaaminen on helpompaa kun suklaata on runsaasti, vähän liikaakin. Suklaan kaataminen kapeaan lasiin helpottaa myös kuorruttamista.


Suklaiset kakkutikkarit
n. 25kpl
Kakkutaikina

160g (2,5dl) vehnäjauhoja

40g (1dl) kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1/2tl ruokasoodaa

1/2tl suolaa

100g huoneenlämpöistä voita

200g (2 1/3dl) sokeria

2 kananmunaa

1/2tl vaniljatahnaa tai -aromia

1dl kädenlämpöistä maitoa

Lisäksi

150g maustamatonta tuorejuustoa

maitoa

n. 300g leivontamaitosuklaata

Tikkarikeppejä

nonparelleja/ strösseleitä

Aloita valmistamalla suklaakakkupohja. Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja vuoraa uunipelti tai iso kakkuvuoka leivinpaperilla. Lopputuloksen kannalta ei ole väliä missä paistat kakkupohjan, muista vain että paistoaika muuttuu riippuen kakkuvuoan koosta.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda. Lisää joukkoon suola ja sekoita.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja ala lisäämään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Kaada taikina uunipellille/vuokaan ja paista vuoan koosta riippuen n. 30min. Kakku on kypsä kun hammastikkuun ei tartu enää taikinaa.

Anna kakun jäähtyä, jonka jälkeen murenna kakkupohja kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Jos massa tuntuu kovin irralliselta, lisää joukkoon maitoa n. ruokalusikallinen kerrallaan kunnes massa kiinteytyy ja on helposti muovailtavaa. Laita jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.

Pyöritä massasta käsin n. 25 palloa (painoltaan 30-35g). Sulata suklaa. Kasta tikkarikeppien pää suklaaseen ja työnnä kakkupalloon. Laita hetkeksi jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy ja tikut pysyvät kiinni.

Dippaa kakkupallot sulatettuun suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois. Koristele halutessasi nonpareilla tai strösseleillä. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.