Suklaakakkupohja

Huhheijaa kun tätä on yritetty kehittää. Aina joku mennyt pieleen (useimmiten pohja lässähtäny aivan totaalisesti tai sitten on kohonnut nätisti ja onkin ihan kuiva 😬).

Mutta nyt! Kohosi nätisti ja pysyikin tasaisena! Kostutusta ei tarvita kun pohja on itsessään jo niin mehevä. Ah tätä voi syödä ihan pelkästään.

Alla ohjeet isompiin sekä pienempiin neljän kerroksen suklaakakkupohjiin.


Neljän kerroksen suklaakakkupohja
20cm vuokaan, noin 25hlö

100g tummaa suklaata

500g vehnäjauhoja

120g kaakaojauhetta

3tl leivinjauhetta

3tl ruokasoodaa

1tl suolaa

2,5dl rypsiöljyä

5dl piimää

650g sokeria

4 kananmunaa

3dl kuumaa kahvia (tummapaahtoista ja vahvaa jos löytyy ☕)


Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 20cm levyistä kakkuvuokaa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä.

Yhdistä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy, piimä, sokeri, kananmunat ja sulatettu suklaa. Sekoita jauhoseos joukkoon muutamassa erässä. Kaada lopuksi joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 50min, kunnes kakun keskelle tökättyyn hammastikkuun jää enää kosteita kakkumurusia eikä raakaa taikinaa.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.


Neljän kerroksen suklaakakkupohja
15cm vuokaan, noin 15hlö

50g tummaa suklaata

250g vehnäjauhoa

60g kaakaojauhetta

1,5tl leivinjauhetta

1,5tl ruokasoodaa

0,5tl suolaa

1,25dl rypsiöljyä

2,5dl piimää

325g sokeria

2 kananmunaa

1,5dl kuumaa kahvia (tummapaahtoista ja vahvaa jos löytyy ☕)


Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 15cm levyistä kakkuvuokaa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja anna jäähtyä.

Yhdistä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.

Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy, piimä, sokeri, kananmunat ja sulatettu suklaa. Sekoita jauhoseos joukkoon muutamassa erässä. Kaada lopuksi joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 35min, kunnes kakun keskelle tökättyyn hammastikkuun jää enää kosteita kakkumurusia eikä raakaa taikinaa.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.


4 kommenttia

Jasmin & #183;09/03/2022 11:11

Kaikki aikaisemmat suklaapohjat ovat jääneet tosi kuiviksi, mutta tämä resepti vei voiton. Kakku on niin mehevä ja samaan aikaan suklainen. 1000/10!!!

Linda & #183;10/03/2022 06:34

Ihana palaute, kiitos 😍 mahtavaa kun testasit ja tykkäsit!

Hanna & #183;08/05/2022 19:49

Voiko tämän pohjan pakastaa? 🙂

Linda & #183;11/05/2022 13:45

Voi pakastaa! Saattaa olla että ei ole ihan niin mehevä, mutta sitten voi vaan vähän kostuttaa 🤗

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.