Suklaakakkupohja
Huhheijaa kun tätä on yritetty kehittää. Aina joku mennyt pieleen (useimmiten pohja lässähtäny aivan totaalisesti tai sitten on kohonnut nätisti ja onkin ihan kuiva 😬).
Mutta nyt! Kohosi nätisti ja pysyikin tasaisena! Kostutusta ei tarvita kun pohja on itsessään jo niin mehevä. Ah tätä voi syödä ihan pelkästään.
Alla ohjeet isompiin sekä pienempiin neljän kerroksen suklaakakkupohjiin.
Neljän kerroksen suklaakakkupohja
20cm vuokaan, noin 25hlö
100g tummaa suklaata
500g vehnäjauhoja
120g kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
3tl ruokasoodaa
1tl suolaa
2,5dl rypsiöljyä
5dl piimää
650g sokeria
4 kananmunaa
3dl kuumaa kahvia (tummapaahtoista ja vahvaa jos löytyy ☕)
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 20cm levyistä kakkuvuokaa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
Yhdistä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy, piimä, sokeri, kananmunat ja sulatettu suklaa. Sekoita jauhoseos joukkoon muutamassa erässä. Kaada lopuksi joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 50min, kunnes kakun keskelle tökättyyn hammastikkuun jää enää kosteita kakkumurusia eikä raakaa taikinaa.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.
Neljän kerroksen suklaakakkupohja
15cm vuokaan, noin 15hlö
50g tummaa suklaata
250g vehnäjauhoa
60g kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
1,25dl rypsiöljyä
2,5dl piimää
325g sokeria
2 kananmunaa
1,5dl kuumaa kahvia (tummapaahtoista ja vahvaa jos löytyy ☕)
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 15cm levyistä kakkuvuokaa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
Yhdistä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy, piimä, sokeri, kananmunat ja sulatettu suklaa. Sekoita jauhoseos joukkoon muutamassa erässä. Kaada lopuksi joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 35min, kunnes kakun keskelle tökättyyn hammastikkuun jää enää kosteita kakkumurusia eikä raakaa taikinaa.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.
4 kommenttia
Jasmin & #183;09/03/2022 11:11
Kaikki aikaisemmat suklaapohjat ovat jääneet tosi kuiviksi, mutta tämä resepti vei voiton. Kakku on niin mehevä ja samaan aikaan suklainen. 1000/10!!!
Linda & #183;10/03/2022 06:34
Ihana palaute, kiitos 😍 mahtavaa kun testasit ja tykkäsit!
Hanna & #183;08/05/2022 19:49
Voiko tämän pohjan pakastaa? 🙂
Linda & #183;11/05/2022 13:45
Voi pakastaa! Saattaa olla että ei ole ihan niin mehevä, mutta sitten voi vaan vähän kostuttaa 🤗