Suklaakakku
Mehevää suklaakakkupohjaa ja suklaamoussea, eipä sitä muuta tarvita 🤎
Ei tullut otettua kakusta mitään järkevää kuvaa, joten tässä kuva minusta tukka pystyssä syömässä onnellisena hyvää suklaakakkua!
Suklaakakku
15hlö
Suklaakakkupohja
50g tummaa suklaata
250g vehnäjauhoa
60g kaakaojauhetta
1,5tl leivinjauhetta
1,5tl ruokasoodaa
0,5tl suolaa
1,25dl rypsiöljyä
2,5dl piimää
325g sokeria
2 kananmunaa
1,5dl kuumaa kahvia (tummapaahtoista ja vahvaa jos löytyy ☕)
Suklaatäyte
200g maitosuklaata
4dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia tai -tahnaa
1/2dl tomusokeria
Vuoraa leivinpaperilla tai voitele kaksi 15cm levyistä kakkuvuokaa. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Sulata kakkupohjaa varten suklaa ja anna jäähtyä.
Yhdistä kulhossa vehnäjauho, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola.
Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin öljy, piimä, sokeri, kananmunat ja sulatettu suklaa. Sekoita jauhoseos joukkoon muutamassa erässä. Kaada lopuksi joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista n. 35min, kunnes kakun keskelle tökättyyn hammastikkuun jää enää kosteita kakkumurusia eikä raakaa taikinaa.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Valmista seuraavaksi täyte. Sulata suklaa ja anna jäähtyä.
Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.
Toisessa kulhossa vatkaa sekaisin tuorejuusto, vanilja, tomusokeri ja sulatettu suklaa. Lisää kermavaahto joukkoon muutamassa erässä. Vatkaa kunnes täyte on tarpeeksi jämäkkää levitettäväksi kakun päälle.
Tasoita kakkupohjat ja leikkaa puoliksi neljäksi kerrokseksi. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle runsas kerros suklaatäytettä. Täytä toinen ja kolmas kerros samalla tavalla. Nosta neljäs kakkupohja kakun päälle ja kuorruta kakku lopulla täytteellä.
Kakku on herkkua heti, mutta vielä herkullisempaa jos se saa hetken mehevöityä jääkaapissa.
Nam!
4 kommenttia
Sheima & #183;13/02/2022 06:58
Käytitkö pohjan tekemisessä missään vaiheessa sähkövatkainta vai vatkasitko vispilällä ainekset?
Kiitos ohjeesta! Näyttää tosi herkulliselta.🤩
Linda & #183;13/02/2022 11:10
Sähkövatkaimella vatkasin, mutta ihan sillä pienimmällä teholla eli vispilällä sekotus käy ihan yhtä hyvin ☺️ taikinaa ei varsinaisesti siis tarvitse vatkata, kunhan vaan ainekset sekoittuu kunnolla keskenään. Kiitos, suklaakakku on kyllä herkkua 😍🍫
Elli & #183;19/02/2022 08:55
Oisko vinkkiä millä korvata ohjeen kahvi? Tekis mieli kokeilla kakkua mutta villi veikkaus että lapset ei tota kahvin makua arvosta ollenkaan 🤭
Linda & #183;19/02/2022 18:37
Voi korvata vaikka kuumalla vedellä ☺️ kahvi ei hirveästi maistu kakussa, se hyvin vaan korostaa suklaan makua, joten en ehkä kokonaan unohtaisi kahvia vaan ehkä korvaisin siitä osan vedellä 👍