Suklaavaluma

Valumakakku tai drip cake on kakku, jossa on koristeena sulasta suklaasta tehty valuma kakun reunoilla. Suklaavaluma on helppo tehdä, se vain vaatii hieman kärsivällisyyttä antaa suklaan jäähtyä, kunnes  siinä on oikea koostumus valumaa varten.

Suklaavalumaan voi käyttää valko-, maito- tai tummaa suklaata. Erilaiset suklaat vaatii eri määrän kermaa, jotta saadaan aikaiseksi hyvä valuma. Tummasuklaavalumaan käytän suklaata ja kermaa suhteessa 1:1, maitosuklaan kanssa 2:1 ja valkosuklaan kanssa 3:1. Suklaana käytän leivontasuklaata, joka kestää lämmitystä paremmin.

Valkosuklaa on luonnostaan kellertävää, jonka vuoksi värjään suklaan valkoiseksi elintarvikevärillä. Jos haluat värjätä valkosuklaan jollain muulla värillä, kannattaa valkaista suklaa ensin, jotta keltaisuus ei vääristä haluttua sävyä.

Muista jäähdyttää kakku kunnolla jääkaapissa ennen kuin alat koristelemaan suklaalla.


Valkosuklaavaluma

100g valkoista leivontasuklaata

35g kuohukermaa

(Valkoista elintarvikeväriä)

Maitosuklaavaluma

100g leivonta- maitosuklaata

50g kuohukermaa

Tummasuklaavaluma

100g tummaa leivontasuklaata

100g kuohukermaa

Paloittele suklaa kuumuutta kestävään astiaan ja kaada kerma mukaan. Lämmitä mikrossa n. 15-20 sek kerrallaan, kunnes suklaa on sulanut ja seos on sileää.

Värjää suklaa halutessasi.

Sekoittele ja jäähdytä suklaata kunnes seos hieman paksuuntuu ja koostumus on sopivaa.

Kannattaa testata valumaa ensin pienelle kohtaa kakkua. Jos suklaa lähtee valumaan liikaa, niin jäähdyttele seosta vielä hetki ja kokeile uudestaan.


2 kommenttia

Ilona & #183;27/05/2019 18:43

Hyvä postaus, kiitos! Millä väreillä sä värjäät valkosuklaan valkoseksi/ värilliseksi? Tuntuu että toisilla pastaväreillä onnistuu paremmin kuin toisilla.

Linda & #183;29/05/2019 15:32

Käytän pääasiassa wiltonin pastavärejä, niillä on värjäytynyt tosi hyvin! Valkoinen väri on myös wiltonin, joskus olen kokeillut jauhemaista valkoista väriä mutta koen että nestemäisestä väristä tulee tasaisempi lopputulos.

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.