Sitruuna- vadelmajuustokakku

Kevät on täällä! Heti kun alkaa kelit lämpeämään ja aurinko paistamaan, niin alkaa tekemään mieli sitruksisia ja raikkaita herkkuja. Tässä kakussa on valkosuklainen sitruunatäyte, ihanan pirtsakkaa sitruunatahnaa ja tuoreita vadelmia. Yummy!


Sitruuna- vadelmajuustokakku
Keksipohja

300g Digestive keksejä
125g sulatettua voita

Täyte

200g valkosuklaata
4dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
0,5dl tomusokeria

Päälle

1,5-2dl sitruunatahnaa
Vadelmia


Voitele kevyesti halkaisijaltaan 24cm levyinen irtopohjavuoka.

Hienonna keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille.

Sulata täytettä varten valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.

Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, tomusokeri, raastettu sitruunan kuori ja sulatettu suklaa. Vatkaa kermavaahto joukkoon muutamassa erässä. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 4 tuntia.

Irrota vuoasta, levitä päälle sitruunatahna ja vadelmat ja herkuttele! 


2 kommenttia

Arja & #183;25/06/2022 04:57

Sitruunatahnasta ei tullut tahnaa, vaikka tein täsmälleen tällä ohjeella. 12 tunnin jälkeen on jääkaapissa edelleen nestemäisessä muodossa. Ed. kerralla tein Kinuskikissan ohjeella, ja tuli täydellistä. En keksi, mistä voi johtua.

Linda & #183;30/06/2022 19:41

Voi ei onpa harmi kuulla ☹️ itsekään en yhtään keksi mistä voi johtua. Lähtikö seos yhtään paksuuntumaan kun kuumensit sitä? En tiedä riippuuko kananmunista mutta muutaman kerran itsellä on käynyt niin että paksuuntumisessa on kestänyt yllättävän kauan.

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.