Sitruuna- passionjuustokakku
Ehkä olette jo huomanneet, että rakastan paistettuja juustokakkuja!! Näistä on jatkuvasti ihana kehittää eri makuvaihtoehtoja! Tässä juustokakussa on sitruunainen täyte, päällä mascarponekermaa ja tuoretta passionhedelmää.
Kermaista ja tuhtia, mutta samalla ihanan kirpsakkaa ja raikasta!
Sitruuna- passionjuustokakku
Keksipohja
350g Digestive- keksejä
150g voita
Täyte
400g ranskankermaa
600g tuorejuustoa
4 kananmunaa
400g (1prk) kondensoitua maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
2rkl vehnäjauhoa
Päälle
2dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
n. 4 passionhedelmää
Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä halkaisijaltaan 24- 26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon, sillä rasvaa saattaa tihkua läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan kuoriraaste. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja paista uunissa noin 60-70min. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.
Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Valmista mascarponekerma. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista mascarpone. Vatkaa kermavaahto mascarponen joukkoon muutamassa erässä.
Levitä mascarponekerma juustokakun päälle ja lusikoi passionhedelmät kakun päälle.
Nauti!
0 kommenttia