Sitruuna- passionjuustokakku

Ehkä olette jo huomanneet, että rakastan paistettuja juustokakkuja!! Näistä on jatkuvasti ihana kehittää eri makuvaihtoehtoja! Tässä juustokakussa on sitruunainen täyte, päällä mascarponekermaa ja tuoretta passionhedelmää.

Kermaista ja tuhtia, mutta samalla ihanan kirpsakkaa ja raikasta!


Sitruuna- passionjuustokakku
Keksipohja

350g Digestive- keksejä

150g voita

Täyte

400g ranskankermaa

600g tuorejuustoa

4 kananmunaa

400g (1prk) kondensoitua maitoa

1 sitruunan raastettu kuori

2rkl vehnäjauhoa

Päälle

2dl vispikermaa

250g mascarponejuustoa

n. 4 passionhedelmää


Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä halkaisijaltaan 24- 26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon, sillä rasvaa saattaa tihkua läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan kuoriraaste. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja paista uunissa noin 60-70min. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.

Valmista mascarponekerma. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista mascarpone. Vatkaa kermavaahto mascarponen joukkoon muutamassa erässä.

Levitä mascarponekerma juustokakun päälle ja lusikoi passionhedelmät kakun päälle.

Nauti!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.