Sitruuna- marenkikuppikakut

En tiedä onko parempaa yhdistelmää, kuin kirpeä sitruunatahna ja makea pehmeä marenki! Niitä voisi lusikoida ihan sellaisenaan 🙈


Sitruuna- marenkikuppikakut
12kpl
Muffinssit

200g vehnäjauhoja

1,25tl leivinjauhetta

1/2tl suolaa

100g huoneenlämpöistä voita

200g sokeria

1 sitruunan kuori raastettuna

2 kananmunaa

1rkl sitruunamehua

1dl kädenlämpöistä maitoa

Täyte

n. 1dl sitruunatahnaa

Sveitsiläinen marenki

125ml (n. 4kpl) valkuaisia

200g sokeria


Voitele ja jauhota muffinssipellin syvennykset hyvin, tai käytä muffinssivuokia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Sekoita sitruunan kuoriraaste ja sokeri keskenään.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sitruuna-sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin alatasolla n. 20min. Anna jäähtyä.

Sveitsiläistä marenkia varten mittaa valkuaiset ja sokeri kuumuutta kestävään kulhoon. Kuumenna vettä kattilassa ja aseta kulho kattilan päälle vesihauteeseen. Varmista, että vesi ei kosketa kulhon pohjaa. Kuumenna seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut, ja seos tuntuu kuumalta kosketukselle. Voit käyttää myös lämpömittaria, seos on valmis kun mittari näyttää 60 astetta. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa käsivatkaimella kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää ja jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Siirrä marenki pursotinpussiin jossa pyöreä tylla, tai leikkaa pursotinpussista pää pois.

Siirrä sitruunatahna pursotinpussiin. Koverra muffinsseihin keskelle kolo ja täytä ne sitruunatahnalla. Pursota päälle sveitsiläistä marenkia. Halutessasi käytä kaasupoltinta ja polta marenkeihin kaunis ruskea pinta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.