Sitruuna-marenkijuustokakku

Tämän sitruunaisen paistetun juustokakun kruunaa sitruunatahna ja pehmeä sveitsiläinen marenki! Ihanan kirpsakan makeaa!


Keksipohja

350g Digestive- keksejä

150g voita

Sitruunatäyte

400g ranskankermaa

600g tuorejuustoa

4 kananmunaa

400g (1prk) kondensoitua maitoa

1 sitruunan raastettu kuori

2rkl vehnäjauhoja

Päälle

n. 1,5dl Sitruunatahnaa

Sveitsiläistä marenkia


Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka (itse laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin reunat). Kääri vuoka folioon (vuoka laitetaan vesihauteeseen). Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vettä kiehumaan valmiiksi vesihaudetta varten.

Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Valmista juustokakkumassa. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja sitruunan kuoriraaste. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Aseta irtopohjavuoka hieman suurempaan vuokaan, johon mahtuu kaatamaan vettä. Kaada juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja kaada suurempaan vuokaan kuumaa vettä niin paljon kuin mahtuu. Paista uunissa noin tunti. Suojaa tarvittaessa pinta foliolla. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Huom! Vesihaude ei ole pakollinen. Se auttaa kakkua paistumaan tasaisemmin ja estää pintaa halkeilemasta, mutta kakku onnistuu myös ilman sitä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja kumoa tarjoilualustalle. Voit hieman kuivata kakun päälliosaa talouspaperilla, jos se on kerännyt yön aikana kosteutta.

Levitä päälle sitruunatahnaa ja pursota lopuksi sveitsiläinen marenki. Marengin voi myös levittää päälle huolettomammin palettiveitsen avulla. Halutessasi käytä kaasupoltinta ja polta marenkiin kaunis ruskea pinta.

Nauti!


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.