Riisisuklaapiirakka

Niin yksinkertaista, mutta niin herkullista! Rapeaa riisisuklaata ja suussasulavaa suklaatäytettä. Jos haluaa kunnolla herkutella niin kannattaa lisätä päälle vielä muutama lusikallinen kinuskia. Nam!


Riisisuklaapiirakka
Pohja

6dl riisimuroja
200g suklaata

Suklaatäyte

200g suklaata
4dl vispikermaa
300g tuorejuustoa
1tl vaniljaa
0,5dl tomusokeria

Lisäksi

Kinuskia


Voitele kevyesti n. 24cm levyinen irtopohjainen piirakkavuoka. Sulata suklaa ja sekoita riisimurojen joukkoon. Levitä riisisuklaa piirakkavuokaan tasaisesti pohjaan ja reunoille. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Sulata täytettä varten suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin tuorejuusto, tomusokeri, vanilja ja sulatettu suklaa. Vatkaa kermavaahto joukkoon muutamassa erässä. Levitä täyte riisisuklaapohjan päälle.

Lisää halutessasi suklaatäytteen päälle muutamia ruokalusikallisia kinuskia ja sekoita kevyesti suklaatäytteen joukkoon pyörittämällä esimerkiksi hammastikulla tai veitsellä.

Anna jähmettyä jääkaapissa n. 4 tuntia tai yön yli.

Irrota vuoasta ja herkuttele!


4 kommenttia

Josefiina & #183;08/04/2022 14:38

Herkullisen näköinen! 😍 Tuleeko pohjasta jääkaapissa todella kova? Murtuuko leikattaessa?

Linda & #183;09/04/2022 12:38

Pohja kovettuu kyllä, mutta veitsellä on kuitenkin helppo leikata siistejä paloja 🤗

Anna & #183;13/04/2022 06:20

Hei! Voiko tämän tehdä myös esim. lasiseen piirakkavuokaan tai ihan tavalliseen irtopohjavuokaan?

Linda & #183;13/04/2022 18:30

Voi ilman muuta! Leikkaaminen kyllä saattaa olla helpompaa jos piirakan saa kokonaan vuoasta pois, joten ehkä mieluummin tuohon tavalliseen irtopohjavuokaan 😊

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.