Raparperijuustokakku
Kesä!
Oon aina erityisen innoissani ensimmäisistä raparpereista, koska siitä tietää että kaikkien ihanien kesäherkkujen sesonki on ihan just täällä!
Tässä paistetussa juustokakussa maistuu kaura, raparperi ja vanilja, herkkua! Olen itse käyttänyt raparperihilloa, mutta tähän käy hyvin myös esimerkiksi raparperista tehty sose. Täytteeseen voi myös upottaa raakojakin raparperin paloja. Hillon ei tarvitse olla kovin makeaa, jotta se antaa hyvän vastapainon muuten makealle täytteelle.
Raparperijuustokakku
Keksipohja
350g kaurakeksejä
150g voita
Täyte
400g ranskankermaa
600g tuorejuustoa
4 kananmunaa
400g (1prk) kondensoitua maitoa
1tl vaniljatahnaa tai -aromia
2rkl vehnäjauhoa
1- 1,5dl raparperihilloa
Päälle
n. 2dl raparperihilloa
2dl vispikermaa
2rkl vaniljasokeria
Mansikoita
Kaurakeksejä
Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä halkaisijaltaan 24- 26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon, sillä rasvaa saattaa tihkua läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja vanilja. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nostele lusikalla raparperihilloa täytteen joukkoon. Voit kevyesti sekoittaa hilloa täytteen joukkoon. Paista uunissa noin 60-70min. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.
Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Lusikoi kakun päälle ensin raparperihillo, jonka jälkeen levitä vaniljakerma päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja kaurakeksin palasilla.
Nauti kesästä!
3 kommenttia
Marjatta Rantala & #183;15/06/2022 15:21
Oi,mikä täyte 🤩👏 kyllä kesän aikaan teen 👍👌 ja voihan marjojakin &hedelmiä (raikkaampia sekä makeita) käyttää, tämä kyllä varmasti raikas,täyteläinen👌👏
Kiitos ohjeesta👏😍
Paula & #183;17/06/2022 11:23
Millä ohjeella keitit raparperihillokkeen?
Linda & #183;20/06/2022 17:16
En valitettavasti kirjoittanut tarkkaa ohjetta ylös 🙈 minulla oli reilu kilo raparperia, muutama desi sinne taisi sokeria mennä! Jätin aika vähäsokerikseksi niin ei tulisi niin makeaa 😊