Pirteä omenasose

Kutsun tätä omenasosetta pirteäksi, koska se on ihanan hapanta ja hieman kirpeää! Sopii leivonnassa hyvin yhteen makean kreemin tai marengin kanssa.


Pirteä omenasose
n. 4dl

4 Granny Smith omenaa

1dl vettä

1/2 sitruunan mehu

50g (reilu 1/2dl) sokeria

Pese ja kuori omenat. Pilko omenat paloiksi; mitä pienempiä paloja teet, sitä nopeammin sose valmistuu.

Mittaa kattilaan vesi, sitruunamehu ja sokeri. Lisää omenat joukkoon.

Keitä keskilämmöllä kunnes omenat ovat pehmenneet (omenoiden koosta riippuen 10-20min).

Soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä ja siirrä sen jälkeen tiiviiseen rasiaan. Säilytä jääkaapissa.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.