Pavlova

Pavlova sopii kaikkiin tilaisuuksiin! Täytä pavlova kermalla, suklaalla ja sesongin mukaisilla hedelmillä ja marjoilla.

Rapea marenki ja tahmea sisus, nam!


Pavlova

5 kananmunan valkuaista

230g (2,75dl) sokeria

1tl maissitärkkelystä

1tl etikkaa

1tl vaniljaa


Lämmitä uuni 100 asteeseen, käytä kiertoilmatoimintoa jos sellainen löytyy. Sekoita maissitärkkelys sokerin joukkoon.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

Lisää sokeri valkuaisvaahdon joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten.

Lisää etikka ja vanilja ja vatkaa kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Muotoile marenki leivinpaperille pyöreäksi keoksi (halkaisija noin 20cm) ja tee keskelle kolo täytteitä varten.

Paista noin 2 tuntia.

Täytä kermavaahdolla, hillolla, suklaalla, hedelmillä, marjoilla, millä vaan!

Huom! Tarjoile pavlova mahdollisimman nopeasti täyttämisen jälkeen, jotta rapea kuori ei pehmene.

Alla video pavlovan muotoilemisesta.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.