Paistettu juustokakku mansikoilla ja kermavaahdolla
Tämä paistettu juustokakku oli tänä vuonna meidän juhannusherkku. Paistoin juustokakun kotona, kuljetin vuoassa mökille ja viimeistelin kakun siellä mascarponekermalla ja mansikoilla.
Maistui ihanalta!

Keksipohja
350g Digestive- keksejä
150g voita
Vaniljatäyte
400g ranskankermaa
600g tuorejuustoa
4 kananmunaa
400g (1prk) kondensoitua maitoa
2rkl vehnäjauhoja
3tl vaniljatahnaa – tai aromia
Päälle
2dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
(vaniljaa)
n. 250g mansikoita
Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka (itse laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin reunat). Kääri vuoka folioon (vuoka laitetaan vesihauteeseen). Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vettä kiehumaan valmiiksi vesihaudetta varten.
Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista juustokakkumassa. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja vanilja. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.
Aseta irtopohjavuoka hieman suurempaan vuokaan, johon mahtuu kaatamaan vettä. Kaada juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja kaada suurempaan vuokaan kuumaa vettä niin paljon kuin mahtuu. Paista uunissa noin tunti. Suojaa tarvittaessa pinta foliolla. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.
Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.
Irrota kakku vuoasta ja kumoa tarjoilualustalle.
Valmista mascarponekerma. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista mascarpone. Vatkaa kermavaahto mascarponen joukkoon muutamassa erässä.
Levitä mascarponekerma juustokakun päälle ja pilko päälle mansikat.
Nauti!


0 kommenttia