Paistettu juustokakku mansikoilla ja kermavaahdolla

Tämä paistettu juustokakku oli tänä vuonna meidän juhannusherkku. Paistoin juustokakun kotona, kuljetin vuoassa mökille ja viimeistelin kakun siellä mascarponekermalla ja mansikoilla.

Maistui ihanalta!


Keksipohja

350g Digestive- keksejä

150g voita

Vaniljatäyte

400g ranskankermaa

600g tuorejuustoa

4 kananmunaa

400g (1prk) kondensoitua maitoa

2rkl vehnäjauhoja

3tl vaniljatahnaa – tai aromia

Päälle

2dl vispikermaa

250g mascarponejuustoa

(vaniljaa)

n. 250g mansikoita


Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka (itse laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin reunat). Kääri vuoka folioon (vuoka laitetaan vesihauteeseen). Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vettä kiehumaan valmiiksi vesihaudetta varten.

Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Valmista juustokakkumassa. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja vanilja. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Aseta irtopohjavuoka hieman suurempaan vuokaan, johon mahtuu kaatamaan vettä. Kaada juustokakkumassa vuokaan keksipohjan päälle ja kaada suurempaan vuokaan kuumaa vettä niin paljon kuin mahtuu. Paista uunissa noin tunti. Suojaa tarvittaessa pinta foliolla. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja kumoa tarjoilualustalle.

Valmista mascarponekerma. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista mascarpone. Vatkaa kermavaahto mascarponen joukkoon muutamassa erässä.

Levitä mascarponekerma juustokakun päälle ja pilko päälle mansikat.

Nauti!

Juustokakkumassan valmistus

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.