Omenapiirakkakakku
Omenapiirakkakakussa maistuu paistetut omenat, kaneli ja kaura. Kakku on entistä herkumpi, jos sen tarjoilee kinuskikastikkeen kanssa.
Kakun teon voit aloittaa jo hyvissä ajoin. Omenatäyte säilyy jääkaapissa ja crumble huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa usean päivän ajan.
Omenapiirakkakakku
15hlö
Kakkupohja
Omenatäyte
n. 400g (3-4kpl) keskikokoista omenaa
30g voita
80g (1dl) sokeria
1tl kanelia
Kauracrumble
70g (2dl) kaurahiutaleita
40g (1/2dl) fariinisokeria
30g (1/2dl) vehnäjauhoa
50g pehmeää voita
Kuorrute
Keskikokoinen annos marenkivoikreemiä
Kostutukseen
n. 3dl maitoa
(vaniljaa)
Kanelikakkupohjiin löydät ohjeen täältä.
Omenatäytettä varten siivuta omenat noin puolen sentin levyisiksi viipaleiksi. Siirrä omenaviipaleet kattilaan ja mittaa joukkoon voi, sokeri ja kaneli. Keitä keskilämmöllä noin 10min ajan välillä sekoittaen, kunnes omenaviipaleet ovat pehmenneet. Tarkoitus on että omenat pitävät muotonsa, joten älä keitä liikaa. Jäähdytä ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen käyttämistä.
Kauracrumbleen sekoita kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja pehmeä voi käsin tasaiseksi massaksi. Levitä uunipellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 10min kunnes crumble alkaa muuttua kullanruskeaksi. Voit sekoittaa crumblea paiston puolivälissä, jotta se kypsyy tasaisesti. Anna jäähtyä, jonka jälkeen murenna crumble pienemmiksi paloiksi.
Valmista vaniljamarenkivoikreemi ohjeen mukaan. Siirrä osa marenkikreemistä pursotinpussiin.
Kostuta kakkupohjia maidolla. Voit halutessasi sekoittaa maidon joukkoon vaniljaa.
Kokoa kakku. Aseta kakkupohja alustalle ja levitä päälle kerros kreemiä. Pursota kakkupohjan reunoja myöden kierros kreemiä, joka pitää täytteet kakun sisällä. Lusikoi kolmasosa omenatäytteestä kreemin päälle ja ripottele päälle kauracrumblea. Aseta päälle seuraava kakkupohja ja täytä loput kakusta samalla tavalla. Kuorruta kakku marenkikreemillä ja koristele pursotuksilla, sekä kauracrumblella.
Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.
0 kommenttia