Omena- vaniljakakku

Tämä kakku sai alkunsa ylimääräisistä vaniljakakkupohjista. Sain ehdotuksen tehdä raikkaan omenakakun ja idea siihen syntyikin nopeasti: happamat ja hieman kirpeät Granny Smith omenat yhdistettynä makeaan kreemiin ja pehmeään marenkiin.


Omena- vaniljakakku
15hlö
Vaniljakakkupohja

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

200g huoneenlämpöistä voita

300g (3 1/2dl) sokeria

4 kananmunaa

1tl vanilja- aromia tai tahnaa

1,25dl kädenlämpöistä maitoa

Täyte

Pieni annos vaniljamarenkivoikreemiä

Omenasosetta

2 Granny Smith omenaa

1/2 sitruunan mehu

1dl appelsiinimehua

Kostutus

n. 3dl omenamehua

Koristeluun

Sveitsiläistä marenkia

Kuivattuja omenaviipaleita


Kakkupohjaa varten lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa. Voit myös paistaa pohjat yhdessä vuoassa kahdessa erässä.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan muutamassa erässä vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi. Voit katsoa videon kakkupohjien leikkaamisesta täältä.

Valmista pieni annos marenkivoikreemiä, sekä omenasose. Siirrä osa kreemistä pursotinpussiin, jossa pyöreä tylla tai voit vain leikata pussin pään pois.

Viipaloi täytteen omenat ja sekoita ne appelsiini- ja sitruunamehun kanssa.

Kostuta kakkupohjat omenamehulla.

Täytä kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja tasainen puoli alaspäin alustalle. Levitä päälle kerros kreemiä. Pursota kakkupohjan reunoja myöden kierros kreemiä, joka pitää täytteet kakun sisällä. Lusikoi n. 1dl omenasosetta kreemin päälle ja levitä päälle omenasiivuja. Aseta seuraava kakkupohja päälle ja täytä kakku loppuun samalla tavalla.

Voit katsoa videon kakun täyttämisestä täältä.

Koristele kakku sveitsiläisellä marengilla ja kuivatuilla omenasiivuilla.

Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.