Mustikka- sitruunakuppikakut
Mustikkakuppikakuissa on sisällä sitruunatahnasta tehty sydän ja päällä ihanan pehmeää sveitsiläistä marenkia!
Mustikka- sitruunakuppikakut
12kpl
Mustikkamuffinssit
200g (3dl) vehnäjauhoja
1,25tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
100g huoneenlämpöistä voita
200g (2 1/3dl) sokeria
2 kananmunaa
1/2tl vaniljatahnaa tai -aromia
1dl kädenlämpöistä maitoa
100g jäisiä mustikoita
Täyte
Sitruunatahnaa
Kuorrute
Sveitsiläistä marenkia
Lisäksi
Mustikoita
Voitele ja jauhota muffinssipellin syvennykset hyvin, tai käytä muffinssivuokia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella n. 5min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Ota jauhoseoksesta noin ruokalusikallinen ja sekoita se jäisiin mustikoihin. Tämä estää kaikkia mustikoita valumasta muffinssien pohjalle.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja ala lisäämään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Kääntele lopuksi joukkoon jauhoissa pyöritetyt mustikat.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin alatasolla n. 20min. Anna jäähtyä.
Koverra muffinsseihin kolot ja pursota niihin sitruunatahnaa.
Pursota päälle sveitsiläistä marenkia. Halutessasi käytä kaasupoltinta ja polta marenkeihin kaunis ruskea pinta. Koristele mustikoilla.
0 kommenttia