Minikokoiset vaniljakakkupohjat

Onneksi kakkua voi syödä vaikka suuria juhlia ei voikaan järjestää!

Tästä kakusta riittää sopivasti perheen kesken vietettäviin juhliin. Tuunaa kakkupohjaa lisäämällä siihen esimerkiksi sitruunankuorta tai vadelmia!


Minikokoiset vaniljakakkupohjat
5-7hlö

140g (2 1/4dl) vehnäjauhoa

1tl leivinjauhetta

1/4tl suolaa

100g huoneenlämpöistä voita

150g (1 3/4dl) sokeria

2 kananmunaa

1/2tl vanilja-aromia tai -tahnaa

2/3dl kädenlämpöistä maitoa


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 10cm kakkuvuokaa.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella n.5min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 30min

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.

Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.