Marianne- juustokakku (vegaaninen)
Kakku Mariannen ystäville!
Tämä juustokakku pohjautuu Annin Uunissa- blogin ihanan yksinkertaiseen ja herkulliseen vegaaniseen Oreo- juustokakkuun. Vaihdoin Oreo- keksit Marianne Dominoihin, jotka ovat myös vegaanisia. Kakku sai lisäksi päälle kaurakermasta tehdyn hunnun.
Alkuperäisen Annin Uunissa Oreo- juustokakun ohjeen löydät täältä.
Marianne- juustokakku (vegaaninen)
n. 10hlö
Pohja
250g Domino Marianne- täytekeksejä
75g maidotonta margariinia (esim. sininen Keiju)
Täyte
2dl kauravispiä
300g kauratuorejuustoa
150g Domino Marianne- täytekeksejä
1tl vanilja- aromia tai – tahnaa
Koristelu
1dl kauravispiä
n. 2rkl tomusokeria
n. 5kpl Domino Marianne- täytekeksejä
Marianne- suklaarakeita
Kakun voit tehdä n. 20cm levyiseen irtopohjavuokaan tai reunavuokaan. Jos käytät irtopohjavuokaa, vuoraa pohja leivinpaperilla. Reunavuoalla voit tehdä kakun suoraan tarjoilualustalle. Kummassakin tapauksessa vuoraa vuoan reuna leivinpaperisuikaleilla tai reunakalvolla niin saat kakun irroitettua vuoasta helpommin ja reunasta tulee siisti.
Pohjaa varten murskaa Domino- täytekeksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos vuoan pohjalle tasaisesti ja laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, että teet täytteen.
Rouhi veitsellä täytteen Domino- keksit.
Vispaa kaurakerma vaahdoksi. Lisää kauratuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää rouhitut Domino- keksit ja vaniljatahna ja sekoita kunnes massa on tasaista.
Levitä esimerkiksi palettiveistä apuna käyttäen massa tasaisesti keksipohjan päälle. Anna kakun jähmettyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
Irroita kakku vuoasta.
Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen loppuvaiheessa.
Levitä kermavaahto juustokakun päälle. Koristele rouhituilla kekseillä ja Marianne- suklaarakeilla.
0 kommenttia