Marenkitikkarit

Marenkitikkarit ovat ihania sellaisenaan, mutta ihan ykkösiä myös kakun koristeeksi. Tikkarit ovat myös ihana lahjaidea!

Vinkki! Jos käytät elintarvikeväriä, suosittelen käyttämään pastavärejä, jotka ei löysytä marenkimassaa.

Marenkitikkarit
7-8kpl

2 valkuaista

120g sokeria

1/2tl etikkaa

1/2tl vaniljatahnaa -tai aromia

Elintarvikeväriä

Nonparelleja/strösseleitä

Tikkarikeppejä

Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää etikka sekä vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Värjää marenki halutessasi.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin, jossa kiinnitettynä haluamasi tylla. Pursota ensin leivinpaperille pieni määrä marenkia, jolla kiinnität tikkarikepin kiinni. Tämän jälkeen pursota tikkarikepin päälle ruusukuvio pyörivällä liikkeellä. Ripottele päälle halutessasi nonparelleja tai strösseleitä.

Paista n. 1,5h kunnes marenkitikkarit ovat kuivuneet ja irtoavat helposti leivinpaperista.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.