Marenkipusut

Näihin pusuihin tein vadelman makuisen täytteen, mutta täytteeseen voi käyttää mitä tahansa marjaa tai hedelmää. Värjää marengit täytteeseen sopivalla elintarvikevärillä. Voit myös lisätä marenkeihin tipan valitsemaasi aromia lisäämään makua.


Vadelma- marenkipusut
n. 25kpl
Marengit

2 valkuaista

120g sokeria

1/2tl etikkaa

1/2tl vaniljatahnaa -tai aromia

Täyte

100g valkosuklaata

100g vadelmia (tai 50g valmista sosetta)

Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää etikka sekä vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Värjää marenki halutessasi.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 1-1,5h kunnes marengit ovat kuivuneet ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Valmista seuraavaksi täyte. Jos käytät pakastettuja vadelmia, sulata ne ennen käyttöä. Paina vadelmat siivilän läpi, valmista sosetta tulisi olla n. 50g.

Laita kattilaan vadelmasose sekä paloiteltu valkosuklaa. Kuumenna liedellä kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä, jonka jälkeen siirrä jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi kunnes täyte on tarpeeksi jämäkkää pursotettavaksi marenkien väliin.

Kun täyte on sopivan sakeaa, siirrä se pursotinpussiin ja pursota täytettä puolille marengeista ja paina toinen marenki täytettä vasten. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.