Marenkikakkupohjat

Näillä marenkikakkupohjilla valmistat ihanan kesäherkun! Täytä marenkikakku kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla ja sitruunatahnalla. Älä täytä kakkua liian aikaisin, jotta marenki säilyttää rapeutensa.

Ohjeesta riittää neljään 15cm levyiseen marenkipohjaan tai kolmeen 20cm levyiseen pohjaan.


Marenkikakkupohja

4 valkuaista

240g sokeria

1tl etikkaa

1/2 tl vaniljatahnaa- tai aromia

Lämmitä uuni kiertoilmalla 75 asteeseen. Tasakokoisten pohjien tekemistä helpottaa, jos piirrät leivinpapereihin valmiiksi renkaat suuntaviivoiksi.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi etikka ja vanilja ja vatkaa muutama minuutti kunnes marenkimassa on kiiltävää ja jämäkkää.

Jaa massa tasaisesti leivinpapereille kolmeksi tai neljäksi pyöreäksi pohjaksi. Paista uunissa n. 2 tuntia. Jos marengit on kahdella pellillä, vaihda niiden paikkaa paiston puolivälissä.

Anna pohjien jäähtyä. Välillä sulanut sokeri tarraa kiinni leivinpaperiin, käytä tällöin irroituksessa apuna lastaa, jotta saat pohjat irroitettua nätisti.