Marengit

Marengit ovat mahtavan monikäyttöisiä, jonka vuoksi niitä kannattaa aina olla jossain jemmassa valmiina. Niitä voi tarjoilla sellaisenaan, käyttää kakun koristeena tai murustella jälkiruuan päälle tuomaan rakennetta.

Marenkeja voi maustaa halutessaan aromeilla ja ulkonäköä on helppo vaihdella käyttämällä pursotuksissa erilaisia tyllia sekä värjäämällä marenkimassaa eri elintarvikeväreillä. Raitaefektin marenkeihin saa sivelemällä elintarvikevärillä värjättyä marenkimassaa pursotinpussin reunoille ennen kuin täyttää pursotinpussin lopulla massalla.

Ohjeesta tulee marenkeja yksi pellillinen, koosta riippuen n. 30-50kpl.

Vinkki! Jos käytät elintarvikeväriä, suosittelen käyttämään pastavärejä, jotka ei löysytä marenkimassaa.


Marengit
Pellillinen, n. 30-50kpl

2 valkuaista

120g sokeria

1/2tl etikkaa

1/2tl vaniljatahnaa -tai aromia

Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisten joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Lisää etikka sekä vanilja ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes marenki on kiiltävää ja jämäkkää. Värjää marenki halutessasi.

Siirrä marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 1-1,5h kunnes marengit ovat kuivuneet ja irtoavat helposti leivinpaperista.

Kategoriat: MarengitReseptit

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.