Mansikkakakku
Kesä ja tuoreet mansikat!
Halusin tämän kakun maistuvan supermansikkaiselta, joten tein myös kakkupohjasta mansikan makuisen. Jos haluat, voit lisätä kakkupohjiin tipan punaista elintarvikeväriä niin kakku näyttää vielä entistä mansikkaisemmalta.
Kakussa on kermavaahtotäyte, koska mansikat maistuu mielestäni parhaimmalta kermiksen kanssa. Täytettä tulee tässä reseptissä reilusti ja voit halutessasi kuorruttaa kakun kokonaan tai tehdä pursotuksia. Itse söin loput kermavaahdosta mansikoiden kanssa!
Testasin tähän kakun täytteeseen ensimmäistä kertaa Dr. Oetkerin Cream Fix- jauhetta, joka sekoitetaan kermavaahdon joukkoon. Kermavaahdosta tuli kestävän oloista, eikä lässähtänyt kakun ollessa tarjolla.
Vinkki! Jos et löydä mansikkajauhetta, voit ostaa pussillisen pakastekuivattuja mansikoita ja jauhaa ne blenderissä jauhoksi!
Mansikkakakku
15hlö
Mansikkakakkupohja
275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3rkl mansikkajauhetta
200g huoneenlämpöistä voita
300g (3 1/2dl) sokeria
4 kananmunaa
1tl vanilja- aromia tai tahnaa
1,5dl mansikkasosetta
Täyte
4dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
1tl vaniljatahnaa tai -aromia
(1pss CreamFix – jauhetta)
(sokeria)
n. 300g tuoreita mansikoita
Kostutus
n. 3dl maitoa
(vaniljaa)
Koristeeksi
Kokonaisia mansikoita
Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja mansikkajauhe ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja mansikkasosetta. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.
Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan.
Leikkaa jäähtyneet kakkupohjat puoliksi neljäksi kerrokseksi.
Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista tuorejuusto. Vatkaa kermavaahto tuorejuuston joukkoon muutamassa erässä. Lisää vanilja. Lisää halutessasi mukaan Cream Fix- jauhe. Jos haluat kermavaahdosta makeamman, voit lisätä joukkoon muutaman ruokalusikallisen sokeria.
Viipaloi mansikat.
Kostuta kakkupohjat maidolla. Jos haluat, voit maustaa maidon vaniljalla. Kostutusta kuluu 0,5-1dl/pohja.
Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle runsaasti kermavaahtoa. Asettele päälle mansikkaviipaleita. Kokoa seuraavat kerrokset samalla tavalla. Koristele kakku kermavaahdolla ja kokonaisilla mansikoilla.
Nauti!
Alla video kakun kokoamisesta.
0 kommenttia