Lemon curd
Lemon curd, eli sitruunatahna, kuuluu ehdottomasti omiin lemppareihini. Rakastan kaikkea sitruunaista ja itse tehdyllä sitruunatahnalla raikasta ja kirpeää makua saa ihanasti kaikkiin leivonnaisiin. Sitruunatahna kestää myös hyvin pakastamista, joten sitä voi tehdä kerralla suuren määrän.
Lemon curd
n. 2,5dl
160g (n. 2dl) sokeria
2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 kananmunaa
50g voita
Yhdistä kuumuutta kestävään kulhoon sokeri, sitruunoiden kuori ja mehu sekä kananmunat. Kiehauta vettä kattilassa ja aseta kulho vesihauteeseen. Varo ettei vesi koske kulhon pohjaa. Vatkaa seosta jatkuvasti kunnes seos paksuuntuu, n. 10-15min. Ota kulho pois vesihauteesta ja lisää voi. Sekoita kunnes voi on sulanut ja anna jäähtyä. Säilytä valmista tahnaa jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.
0 kommenttia