Lakritsi- vaniljakakkupohja
Näissä vaniljakakkupohjissa lisämakua tuo lakritsikastikkeesta tehdyt raidat! Tärkeää on, että kastikkeen sekoittaa joukkoon vain kevyesti, jotta lopputuloksena on marmorimainen pinta.
Alla reseptit pienempään 15hlön ja suurempaan 25hlön neljän kerroksen kakkupohjiin.
Lakritsi- vaniljakakkupohja
15hlö
275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
200g huoneenlämpöistä voita
300g (3 1/2dl) sokeria
4 kananmunaa
1tl vanilja- aromia tai tahnaa
1,25dl kädenlämpöistä maitoa
1/2dl lakritsikastiketta
Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Lisää lakritsikastike kakkutaikinaan ja kääntele se nuolijalla varovasti joukkoon niin, että taikinaan jää raitoja. Varo sekoittamasta liikaa!
Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.
Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen käyttämistä.
Lakritsi- vaniljakakkupohja
25hlö
550g (8 1/2dl) vehnäjauhoa
3,5tl leivinjauhetta
1tl suolaa
400g huoneenlämpöistä voita
600g (7dl) sokeria
8 kananmunaa
2tl vanilja- aromia tai tahnaa
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa
1dl lakritsikastiketta
Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 20cm kakkuvuokaa.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Lisää lakritsikastike kakkutaikinaan ja kääntele se nuolijalla varovasti joukkoon niin, että taikinaan jää raitoja. Varo sekoittamasta liikaa!
Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 55min.
Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.
Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen käyttämistä.
0 kommenttia