Kuivatut omenasiivut
Nam! Nämä ihanat rapsakat omenasiivut sopii sellaisenaan naposteltaviksi, maustamaan juomia tai koristelemaan leivoksia ja kakkuja.
Tällä kertaa halusin hieman happamia omenasiivuja, joten käytin Granny Smith omenoita. Jos haluat makeampia omenasiivuja, valitse jokin toinen lajike.
Appelsiini- ja sitruunamehu eivät ole pakollisia, mutta estävät omenasiivuja tummumasta ja tuo hieman lisämakua.
Kuivatut omenasiivut
Pellillinen
2 Granny Smith omenaa
n. 1dl appelsiinimehua
1/2 sitruunan mehu
Lämmitä uuni n. 80 asteiseksi. Kiertoilmatoiminto nopeuttaa kuivumista.
Pese omenat hyvin ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Mitä ohuemmat siivut, sitä vähemmän aikaa kuivattamisessa menee. Poista siemenkota halutessasi.
Sekoita keskenään appelsiini- ja sitruunamehu. Pyörittele omenasiivuja mehussa, jonka jälkeen levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin. Jätä uunin luukku hieman raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Kuivata 3-5 tuntia. Käännä viipaleita tunnin välein, jotta ne kuivuvat tasaisesti.
Anna jäähtyä pellillä ennen siirtämistä ilmatiiviiseen astiaan. Kuivatut omenat säilyvät useita kuukausia, jos ne pysyvät kosteudelta suojassa.
0 kommenttia