Kuivatut veriappelsiinit

Veriappelsiinien sesonki alkaa olemaan lopuillaan, joten nyt on hyvä aika kuivattaa niitä myöhempää käyttöä varten!

Kuivattuja veriappelsiineja voit käyttää syötävinä kakunkoristeina, tai maustamaan erilaisia kylmiä tai kuumia juomia. Eikä haittaa vaikka et heti keksisi käyttötarkoitusta, kuivatut veriappelsiinit säilyvät todella pitkään ja ovat jopa kiva sisustuselementti lasipurkissa!

Käytä mielellään luomu veriappelsiineja!


Kuivatut veriappelsiinit
Yksi pellillinen

3 veriappelsiinia (mieluiten luomu)


Lämmitä uuni n. 80 asteiseksi. Kiertoilmatoiminto nopeuttaa kuivumista.

Pese veriappelsiinit hyvin ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi, muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi. Mitä ohuemmat siivut, sitä vähemmän aikaa kuivattamisessa menee. Voit halutessasi hieman taputella kosteutta viipaleista pois talouspaperilla. Tämä tosin saattaa hieman viedä makua pois lopputuloksesta, mutta nopeuttaa kuivumista.

Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja laita uuniin. Jätä uunin luukku hieman raolleen esimerkiksi puukauhan avulla. Kuivata 3-5 tuntia. Käännä viipaleita tunnin välein, jotta ne kuivuvat tasaisesti.

Anna jäähtyä pellillä ennen siirtämistä ilmatiiviiseen astiaan. Kuivatut veriappelsiinit säilyvät useita kuukausia, jos ne pysyvät kosteudelta suojassa.