Keikautettu tiramisujuustokakku

Kun heräsin vauvan kanssa yöllä, alkoi ihan älyttömästi tekemään mieli juustokakkua. Ja tiramisua. Ja sitten taas juustokakkua. Sitten alkoi pyörimään ideoita siitä miten nämä kaksi yhdistäisi.

Tavallista keksipohjaa ei tiramisukakussa voisi olla, olisi pakko käyttää tiramisukeksejä. Niitä ei myöskään voisi murskata, koska mielestäni keksien pitää olla kokonaisia. Ajattelinkin, että pyöritän keksit espressossa ja vain asettelen ne vuoan pohjalle, kyllä ne sinne asettuu. Kaadoin juustokakkumassan keksien päälle ja keksit lähtivätkin nousemaan pintaan! Ei käynyt mielessäkään, ettei keksit pysyisi vuoan pohjalla. Kysyin instagramissa apua kuinka saisin pidettyä keksit pohjalla. Miltei kaikki vastasi samalla tavalla: miksi yrittää pitää keksit pohjalla, kun kakusta voi tehdä keikauskakun. No totta, sehän toimii!

Tässä siis tiramisukeikausjuustokakku!

Reseptin alla muutama video kakun valmistuksesta.

Vinkki! Jos pidät amaretosta, lorauta sitä myös juustokakkumassan joukkoon.


Keikautettu tiramisujuustokakku
Juustokakkumassa

400g ranskankermaa

600g tuorejuustoa

4 kananmunaa

400g (1prk) kondensoitua maitoa

2rkl vehnäjauhoja

1,5tl vaniljatahnaa – tai aromia

1/2dl espressoa

Keksipohja

12kpl (110g) savoiardi-keksejä

n. 2dl espressoa

1,5rkl amarettoa

Mascarponekerma

2dl vispikermaa

125g mascarponea

Lisäksi

Kaakaojauhetta


Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24cm irtopohjavuoka (itse laitoin leivinpaperin pohjalle ja voitelin reunat). Kääri vuoka folioon (vuoka laitetaan vesihauteeseen). Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita vettä kiehumaan valmiiksi vesihaudetta varten.

Valmista juustokakkumassa. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito, vanilja ja espresso. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Keksejä varten sekoita keskenään espresso ja amaretto. Pyöräytä savoiardi- keksit muutamaan kertaan kahviseoksessa ja laita sivuun.

Aseta irtopohjavuoka hieman suurempaan vuokaan, johon mahtuu kaatamaan vettä. Kaada juustokakkumassa irtopohjavuokaan ja kaada suurempaan vuokaan kuumaa vettä niin paljon kuin mahtuu. Asettele kahvissa pyöritetyt keksit juustokakkumassan päälle. Paista uunissa noin tunti. Suojaa tarvittaessa pinta foliolla. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja kumoa tarjoilualustalle.

Valmista mascarponekerma. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista mascarpone. Vatkaa kermavaahto mascarponen joukkoon muutamassa erässä.

Pursota tai levitä mascarponekerma kakun päälle. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Nauti kahvin kanssa, nam!

Juustokakun valmistus
Kakun kumoaminen
Mascarponekerman valmistus ja kakun koristelu

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.