Joulun kuppikakut
Joulun kuppikakut maistuu tietenkin piparkakuilta!
Sisältä paljastuu lisäksi kinuskisydän ja raikkautta tuo karpalot.
Joulun kuppikakut
12kpl
Taikina
200g vehnäjauhoja
1,25tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
1,5tl piparkakkumaustetta
100g huoneenlämpöistä voita
200g sokeria
2 kananmunaa
75g jäisiä karpaloita
1/2tl vaniljatahnaa tai -aromia
1dl kädenlämpöistä maitoa
Kuorrute
Pieni annos vanilja- marenkivoikreemiä
Lisäksi
n. 1,5dl kinuskikastiketta
3-4kpl piparkakkua
Karpaloita
Voitele ja jauhota muffinssipellin syvennykset hyvin, tai käytä muffinssivuokia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja piparkakkumauste ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää joukkoon vanilja ja vatkaa tasaiseksi.
Ota jauhoseoksesta noin ruokalusikallinen ja sekoita se jäisten karpaloiden joukkoon. Jauho estää karpaloita valumasta paiston aikana vuokien pohjalle.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja ala lisäämään taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Kääntele nuolijalla jauhoissa kieritetyt karpalot taikinan joukkoon.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin alatasolla n. 20min. Anna jäähtyä.
Koverra muffinssien keskelle kolot ja kaada niihin kinuskikastiketta.
Pursota vanilja- marenkivoikreemiä muffinssien päälle ja kaada kuorrutteen päälle vielä hieman kinuskikastiketta.
Koristele murskatuilla piparkakuilla ja karpaloilla.
0 kommenttia