Haamumarengit
Nämä rapsakat haamumarengit sopivat halloween juhliin tarjoiltavaksi ihan sellaisenaan, tai koristamaan muita leipomuksia. Liimaamalla esimerkiksi grillitikun sulan suklaan avulla haamun taakse saat nämä helposti tökkästyä kakun päälle!
Jättämällä marengin hieman löysemmäksi helpotat haamujen muotoilua.
Haamumarengit
n. 10kpl
2 kananmunan valkuaista
120g sokeria
1/2tl vanilja-aromia/-tahnaa
Nonparelli- silmiä
Lämmitä uuni 75 asteeseen kiertoilmalle. Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla.
Vatkaa valkuaisia kunnes ne alkavat vaahtoutua. Vatkaa sokeri valkuaisten joukkoon muutamassa erässä ja mausta halutessasi vaniljalla. Vatkaa kunnes marenki paksunee, mutta älä vatkaa liian jämäkäksi, jotta haamujen muotoilu olisi helpompaa.
Nosta leivinpaperille reilu ruokalusikallinen marenkia ja muotoile se haamun muotoon esimerkiksi palettiveitsen avulla. Laita nonparellisilmät paikalleen. Muotoile loput haamut samalla tavalla. Lopussa video haamujen muotoilusta!
Paista n. 45min kunnes haamut ovat kuivuneet ja tuntuvat irtoavan leivinpaperista. Jos tuntuu, että kuivumisessa kestää, voit jättää uuniluukun esim. puukauhan avulla raolleen jotta kosteus pääsee ulos ja jatkaa paistamista n. 10min kerrallaan. Irroita varovasti leivinpaperista.
0 kommenttia