Frezza- suklaakuppikakut
Tarkoitus oli tehdä pelkkiä suklaamuffinsseja, mutta jääkaapista löytyikin yksi juomatta jäänyt Frezza vanilja maitokahvijuoma jonka päätin hyödyntää! Frezza maistuu sekä muffinsseissa, että kuorrutteessa.
Frezza- suklaakuppikakut
12kpl
Suklaamuffinssit
125g (2dl) vehnäjauhoja
50g (1,25dl) kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3/4tl ruokasoodaa
1/2tl suolaa
100g huoneenlämpöistä voita
200g (2 1/3dl) sokeria
2 kananmunaa
1dl Frezza vanilja maitokahvijuomaa kädenlämpöisenä
100g valkosuklaahippuja
Frezza- kuorrute
n. 1/2 dl Frezza vanilja maitokahvijuomaa
Voitele ja jauhota muffinssipellin syvennykset hyvin, tai käytä muffinssivuokia. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Siivilöi kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja ruokasooda. Lisää joukkoon suola ja sekoita varovasti.
Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää sokeri ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa ja vaaleaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.
Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja ala lisäämään taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja Frezza vanilja maitokahvijuomaa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.
Lisää joukkoon valkosuklaahiput ja kääntele nuolijalla taikinan joukkoon.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin alatasolla n. 20min. Anna jäähtyä.
Valmista mini annos marenkivoikreemiä. Lisää valmiin kreemin joukkoon Frezza vanilja maitokahvijuomaa vähän kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi ja siirrä Frezza- marenkivoikreemi pursotinpussiin, jossa haluamasi tylla (käytin Wilton 1M- tyllaa).
Pursota kreemiä jäähtyneiden suklaamuffinssien päälle. Tarjoile muffinssit huoneenlämpöisinä, jotta kreemi on suussasulavan pehmeää.
0 kommenttia