Chai- omenakakku

Tässä kakussa maistuu syksy!

Mausteiset chai- kakkupohjat, kanelilla maustetut omenat ja kinuski ovat aika pommi yhdistelmä. Paistoin omenoiden kanssa myös pekaanipähkinöitä, mutta kakusta saa helposti pähkinättömän jättämällä ne pois.

Tämä kakku vain parani kun sai mehevöityä seuraavaan päivään, joten kakun voi hyvin tehdä etukäteen.

Ihanaa syksyä!


Chai- omenakakku

15hlö
Chai- kakkupohjat

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1,5rkl Chai-mausteseosta

200g huoneenlämpöistä voita

150g (1 3/4dl) sokeria

150g (2,2dl) fariinisokeria

4 kananmunaa

1,5dl kädenlämpöistä maitoa

Omena- pekaanitäyte

500g omenoita

50g voita

0,5dl fariinisokeria

1tl kanelia

75g pekaanipähkinöitä

Kinuski

1dl kuohukermaa

0,75dl fariinisokeria

1tl vaniljatahnaa

N. 2tl voita

Ripaus suolaa

Vaniljakerma

4dl vispikermaa

200g tuorejuustoa

2tl vaniljatahnaa

2rkl tomusokeria

Kostutukseen

N. 2,5dl maitoa


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja chai- mauste ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä.

Täytettä varten pilko omenat n. puolen sentin siivuiksi. Rouhi pähkinät pienemmiksi. Laita paistinpannuun omenat, voi, kaneli, fariinisokeri ja rouhitut pekaanipähkinät. Paista sekoitellen kunnes omenat kypsyvät.

Valmista kinuski. Mittaa kattilaan kerma, fariinisokeri ja vanilja. Keittele sekoitellen reilu 5min, kunnes seos alkaa hieman paksuuntumaan. Siirrä pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Mausta ripauksella suolaa. Anna jäähtyä.

Vaniljakermaa varten vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista tuorejuusto. Lisää vispikerma tuorejuuston joukkoon muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää joukkoon vanilja ja tomusokeri. Vatkaa kunnes täyte on jämäkkää.

Tasoita kakkupohjien yläosa ja leikkaa pohjat neljäksi kerrokseksi. Kostuta pohjat maidolla.

Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle neljäsosa vaniljakermasta. Levitä päälle kolmasosa omenatäytteestä ja lusikoi kinuskia päälle. Aseta seuraava kakkupohja päälle ja täytä samalla tavalla. Levitä loppu vaniljakermasta ylimmän kerroksen päälle. Viimeistele kinuskilla.


0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.