Chai-kakku

Tässä täytekakku kaikille maustekakun ystäville! Pohjassa maistuu chai- mausteet kaneli, kardemumma, neilikka, muskottipähkinä, inkivääri ja maustepippuri. Ahh mikä ihana joulufiilis näiden tuoksusta tulee.

Itse rakastan kaikkia mausteisia juomia ja leivonnaisia (kaikki missä on kanelia ja kardemummaa, mmmmm). Monesti mausteiset kakut ovat kuivakakkuja, joten halusin tuoda nyt nämä ihanat maut myös kerroskakkuun. Mausteisuudelle tuo kivaa vastapainoa vaniljainen kermatäyte.

Kakku on ulkonäöltään arkinen ja rustiikkinen. Jos haluat, voit tuplata täytteen määrän niin saat sitä myös levitettyä kakun ulkopuolelle jolloin saat kakusta hieman siistimmän ja juhlavamman.


Chai- kakku
15hlö
Kakkupohja

275g (4 1/4dl) vehnäjauhoa

2tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1,5rkl Chai-mausteseosta

200g huoneenlämpöistä voita

150g (1 3/4dl) sokeria

150g (2,2dl) fariinisokeria

4 kananmunaa

1,25dl kädenlämpöistä maitoa

Kostutus

n. 3dl maitoa

Vaniljakerma

3dl vispikermaa

150g maustamatonta tuorejuustoa

1tl vanilja- aromia tai -tahnaa

(1-2rkl sokeria)

Päälle

Kanelia


Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja voitele/ vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 15cm kakkuvuokaa.

Siivilöi kulhoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon suola ja chai- mauste ja sekoita varovasti.

Seuraavaksi vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa ensin huoneenlämpöistä voita käsivatkaimella tai yleiskoneella noin minuutti. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa keskisuurella nopeudella 5-10min, kunnes seos on ilmavaa. Muutaman minuutin välein lopeta vatkaus ja kaavi kulhon reunat nuolijalla, jotta seos vatkaantuisi tasaisesti.

Laske hieman nopeutta ja vatkaa joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa tasaiseksi.

Aseta vatkaimen nopeus pienimmälle ja lisää taikinaan vuorotellen muutamassa erässä jauhoseosta ja kädenlämpöistä maitoa. Aloita ja lopeta jauhoseoksella.

Jaa kakkutaikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 40min.

Kypsän kakun tunnistaa siitä, että kakkuun pistettyyn hammastikkuun ei jää taikinaa. Valmiin kakun reunat myös alkavat hieman irtaantua vuoan reunoista.

Jäähdytä kakkupohjia hetki vuoassa jonka jälkeen kumoa ritilälle ja anna jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä. Tasoita pinta ja puolita kakkupohjat saadaksesi neljä kerrosta. (Vinkki! Kakkupohjien leikkaaminen on helpompaa jos ne ovat olleet jääkaapissa jähmettymässä.)

Kostuta pohjat maidolla.

Valmista täyte. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Toisessa kulhossa notkista tuorejuusto. Lisää vispikerma tuorejuuston joukkoon muutamassa erässä samalla vatkaten. Lisää joukkoon vanilja. Lisää myös sokeria, jos haluat täytteestä makeamman. Vatkaa kunnes täyte on jämäkkää.

Kokoa kakku. Aseta ensimmäinen kakkupohja alustalle ja levitä päälle neljäsosa vaniljakermasta. Täytä loppu kakku samalla tavalla. Levitä loppu vaniljakermasta ylimmän kerroksen päälle. Ripottele päälle kanelia.

Nauti!

Artikkelin lopusta löydät videon kakun kokoamisesta.


2 kommenttia

Albine & #183;17/12/2020 14:04

Hei! Ootko ostanut chai-mausteseosta valmiina jostain, vai tehnyt itse? Olen yrittänyt etsiä valmista seosta, mutta vielä ei ole näkynyt. Tämä kakku on kyllä pakko testata!

Linda & #183;18/12/2020 13:45

Moi! Ostin valmiina! Citymarketista löytyi Foodin- merkkinen valmis chai- mausteseos 😊 sekoituksen voi tietenkin myös tehdä itse sekoittamalla kanelia, kardemummaa, inkivääriä, maustepippuria, neilikkaa ja muskottipähkinää.
Kiva jos testaat, kerro sitten miten onnistui! 😍

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.