Biscoff- puolukkajuustokakku

Uskomatonta etten ole vielä leiponut Biscoff- kekseistä mitään!! Mutta sen kerran kun leipoo niin priimaa pukkaa 🔥Tässä paistetussa juustokakussa on Biscoff- keksipohja, vaniljatäyte jossa kokonaisia puolukoita, päällä puolukkakermavaahtoa ja Biscoff- tahnaa. Makeaa ja kirpsakkaa, nam!


Keksipohja

350g Biscoff- keksejä

150g voita

Täyte

400g ranskankermaa

600g tuorejuustoa

4 kananmunaa

400g (1prk) kondensoitua maitoa

2rkl vehnäjauhoja

3tl vaniljatahnaa – tai aromia

100g puolukoita

Puolukkakermavaahto

4dl vispikermaa

100g puolukoita

1tl vaniljaa

Sokeria

Koristeeksi

n. 2-3rkl Biscoff- tahnaa

Puolukoita

Biscoff- keksejä


Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24-26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon sillä rasva saattaa tihuttaa läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.

Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja vanilja. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele puolukat tasaisesti pinnalle. Paista uunissa noin tunti. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.

Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.

Soseuta puolukkakermavaahtoon tarkoitetut puolukat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita puolukkasose joukkoon. Mausta vaniljalla ja maun mukaan sokerilla.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Levitä puolukkakermavaahto kakun päälle tasaisesti.

Notkista Biscoff- tahnaa mikrottamalla sitä n. 20sek. Koristele kakku Biscoff- tahnalla, puolukoilla ja keksimurulla.

Nauti!