Biscoff- puolukkajuustokakku
Uskomatonta etten ole vielä leiponut Biscoff- kekseistä mitään!! Mutta sen kerran kun leipoo niin priimaa pukkaa 🔥Tässä paistetussa juustokakussa on Biscoff- keksipohja, vaniljatäyte jossa kokonaisia puolukoita, päällä puolukkakermavaahtoa ja Biscoff- tahnaa. Makeaa ja kirpsakkaa, nam!
Keksipohja
350g Biscoff- keksejä
150g voita
Täyte
400g ranskankermaa
600g tuorejuustoa
4 kananmunaa
400g (1prk) kondensoitua maitoa
2rkl vehnäjauhoja
3tl vaniljatahnaa – tai aromia
100g puolukoita
Puolukkakermavaahto
4dl vispikermaa
100g puolukoita
1tl vaniljaa
Sokeria
Koristeeksi
n. 2-3rkl Biscoff- tahnaa
Puolukoita
Biscoff- keksejä
Vuoraa leivinpaperilla tai öljyä hyvin halkaisijaltaan 24-26cm irtopohjavuoka. Vuoka kannattaa kääriä folioon sillä rasva saattaa tihuttaa läpi. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Keksipohjaa varten murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele voi-keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.
Valmista täyte. Vatkaa ensin tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, kondensoitu maito ja vanilja. Siivilöi joukkoon lopuksi vehnäjauho ja vatkaa seos tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja ripottele puolukat tasaisesti pinnalle. Paista uunissa noin tunti. Kakku on valmis kun se vielä hieman hytkyy keskeltä.
Jäähdytä kakku ja siirrä vuoassaan jääkaappiin asettumaan mielellään seuraavaan päivään.
Soseuta puolukkakermavaahtoon tarkoitetut puolukat. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita puolukkasose joukkoon. Mausta vaniljalla ja maun mukaan sokerilla.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Levitä puolukkakermavaahto kakun päälle tasaisesti.
Notkista Biscoff- tahnaa mikrottamalla sitä n. 20sek. Koristele kakku Biscoff- tahnalla, puolukoilla ja keksimurulla.
Nauti!